Filters
Пребарување
МИТ КОНТРОЛ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата МИТ КОНТРОЛ се занимава со консалтинг услуги и контрола на квалитет на полупроизводи. Друштвото дава консалтинг услуги за имплементација на ISO стандарди и посредува при нивно сертифицирање од сертификациона куќа.

mit-kontrol-clubeconomy

Подетално за компанијата

МИТ КОНТРОЛ

МИТ КОНТРОЛ е друштво за консалтинг и контрола на квалитет на полупроизводи. Друштвото дава консалтинг услуги за имплементација на ISO стандарди и посредува при нивно сертифицирање од акредитирана сертификациона куќа од Србија StandCert- Београд.

Консултански услуги за воведување:
IЅ0 9001, IЅ0 14001, ОНЅАЅ 18001, НАССР, IЅ0 27001, ISO 20000-1, ISO 13485, IЅ0 50001
Обуки за проверувачи, консултанти

 • • Документи за заштита од пожари и експлозии

 • • План

 • • Правилник

 • • Проценка

Обезбедување на сообразност на производи согласно со директивите на Европската унија за означување на производи со знакот СЕ

mit-kontrol-clubeconomy
mit-kontrol-clubeconomy

МИТ КОНТРОЛ поседува не-акредитирана лабораторија за КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТ И КВАНТИТЕТ СО ПОТРЕБНИ МЕРЕЊА И АНАЛИЗИ. Тука се вклучени следните постапки:

Мерење на тврдост

 • - микро-тврдост викерс од 5 гр до 1 кг.

 • - микро-тврдост HV, HB, HRC и HRB

 • - Мерење на тврдост со динамички уред со проба D за валани/ковани материјали и проба G за одливци

Механички испитувања на собна и повишена температура

 • - Затегачка цврстина Rm

 • - Граница на течење Rp0.2

 • - Дијаграм напон-издолжување

 • - Модул на еластичност

 • - Жилавост по Шарпи со тег од 150 и 300 џули

 • - Свиткување

Металографски испитувања

 • - комплетна припрема на примерок (шлиф)

 • - земање на реплики

 • - документација на металграфски слики

 • - анализа со софтвер на големина на зрна

 • - анализа на микроструктура/постигната термичка/термохемиска обработка

 • - дебелина на слоеви

Хемиска анализа

 • - Оптичка емисиона спектрометрија

ИБР методи

 • - Пенетрантско испитување

 • - Испитување со магнетни честици

 • - Испитување со ултразвук

 • - Радиографска контрола со катодна цевка (х-зраци)

Атестирање на заварувачи

издавање на сертификат за оспособеност

ДОКУМЕНТИ:

По извршените проверки и анализи се издава соодветен документ:

 • • Сертификат

 • • Стручен наод

 • • Лабараториски извештај

mit-kontrol-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Љуба Ивановиќ бр. 7 Б, 1000 Скопје
Град: Скопје
Држава: Македонија


Телефони

+389 (0)70/620 584

Социјални медиуми

Лице за контакт

Митко Дамјановски


Мапа