Filters
Пребарување
TÜV NORD CERT
WWW: www.tuv.mk
Е-пошта: office@tuv.mk
Club economy

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

СЕРТИФИКАЦИОНА КУЌА TÜV NORD CERT Германија

TÜV NORD од Германија е една од најзначајните и најреномирани компании во светот во областа на техничка инспекција и надзор, сертификација на системи, сертификација на производи и независна логистичка поддршка на компаниите.
TÜV NORD има повеќе од 15.000 вработени во повеќе од 80 земји.

- ISO 9001, ISO 14001 Систем за квалитет и животна средина
- HACCP, ISO 22000/FSSC, IFS, GlobalGAP - Системи за управување со безбедноста на храната
- ISO 45001 (OHSAS 18001) Систем за управување со здравјето и безбедноста при работа
- ISO 27001 Систем за управување со безбедноста на податоците
- ISO 20000 Систем за управување со IT услуги
- ISO 22301 Систем за управување со деловниот континуитет
- ISO 50001 Систем за управување со енергија
- FSC Систем за управување во ланецот на шуми (дрво, хартија, целулоза, печатење)
- IATF 16949 Систем за управување со квалитет во Автомобилска индустрија
- BSCI & SMETA Стандарди за Општествена (Социјална) Одговорност.

Подетално за компанијата

Знакот TÜV - влезница за светскиот пазар!

TÜV NORD е една од најзначајните и најреномирани компании во светот во областа на техничка инспекција и надзор, сертификација на системи, сертификација на производи и независна логистичка поддршка на компаниите, информатичката технологија, прехранбениот сектор и уште цела низа на активности. TÜV NORD има повеќе од 15.000 вработени, со годишен приход поголем од преку 1,5 милијарди EUR и е присутен е во повеќе од 80 земји, така што ви стоиме на располагање насекаде во светот.

TÜV денес е синоним за квалитет. Традиција од над 150 години, референтна листа на клиенти со многу реномирани компании од целиот свет, кои се повикуваат на TÜV сертификатите и извештаите од испитувањата за докажување на квалитетот на нивните производи и услуги. Со TÜV знакот веројатно и вие секојдневно се сретнувате, од компјутери преку различни апарати за домаќинство и индустриска опрема, до автомобили..., каде TÜV знакот претставува највисоко можно признание.

tuv-nord-clubeconomy

TÜV NORD во регионот на Југоисточна Европа (Македонија, Бугарија, Албанија, Косово, Босна и Херцеговина, Србија, Хрватска, Словенија, Грција) и пошироко е едно од водечките сертификациски тела, со преку 3.000 сертифицирани компании од различни области на работење и речиси 5.000 сертифицирани системи за управување, според барањата на меѓународните стандарди ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001, SCC, IRIS, ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, GlobalGAP, GMP, FAMI QS, ISO 27001, ISO 20000, ISO 22301, FSC CoC, BSCI, SMETA, PEFC, EN Plus, ISO/TS 29001, ISO/TS 16949, EN 1090, ISO 3834, ISO 15085...

Овие бројки се најдобра потврда дека TÜV NORD е компанија со највисокото ниво на стручност и професионалност во областа на сертификација на системи, сертификација на производи, техничка инспекција и најразлични технички испитувања. Нашите вработени и надворешни соработници се високообразовани експерти од различни подрачја, кои поседуваат суштинско знаење што претставува дополнителна вредност за нашите клиенти во постојано унапредување на квалитетот на работењето. Со нашите сертификати ќе бидете признати како компанија во која квалитетот на производите и услугите е на прво место.

 • СЕРТИФИКАЦИЈА НА СИСТЕМИ ЗА КВАЛИТЕТ

  tuv-nord-clubeconomy
  • • ISO 9001:2015 - Систем за квалитет

  • • ISO 14001:2015 - Систем за заштита на животната средина

  • • Информациска технологија

  • • Систем за безбедност при работа

  • • Систем за управување со енергија

  • • Безбедноста на храна

  • • Шуми и дрво

  • • Автомобилска и железничка индустрија

  • • Корпоративна социјална (опшествена) одговорност

  • • Систем за управување со поткупувањето

  • • Услуги за учење за неформално образование и обука

  • • Услуги за превод

  • • Систем за управување безбедност насообраќајот на патиштата

  • • Систем за управување со средства

  • • Систем за управување со објекти

  • • Здравство и медицински помагала

  • • Нафтена индустрија и гас

  • • Одржливи настани

  • • Контакт центри за корисници

  • • Систем за управување со безбедноста на синџирот на снабдување

  • • Добра производна пракса за козметика

  Види повеќе
 • ТЕХНИЧКА ИНСПЕКЦИЈА И СЕРТИФИКАЦИЈА НА ПЕРСОНАЛ

  tuv-nord-clubeconomy
  • • Техничка инспекција за заварување и садови под притисок

  • • Техничка инспекција за енергетски компании, нафтени компании и компании за гас

  • • ATEX инспекција и сертификација во согласност со Директивата 2014/34/EU (Опрема и заштитни системи за потенцијално експлозивна атмосфера)

  • • Техничка инспекција за Детски игралишта

  Види повеќе
 • ТУВ АКАДЕМИЈА

  tuv-nord-clubeconomy

  Академијата на TÜV NORD предлага најразлични програми за обуки, кои претставуваат дел од политиката на секоја компанија со цел за зголемување на квалификациите на својот персонал. Големиот број на акредитации и признанија од германсаките и европските правни системи се доказ за поседување на голем број на компетентности во најразлични области.

  Види повеќе
 • ОЗНАКА И СЕРТИФИКАЦИЈА НА ПРОИЗВОДИ

  tuv-nord-clubeconomy

  CE ознаката е кратенка за "Conformité européenne" (анг. Европската сообразност) и претставува знак на производителот дека производот е во согласност со директивите на ЕУ и соодветните европски стандарди наведени во упатствата и насоките.

  Види повеќе
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. 11-ти Октомври бр. 52-а/5 (Спроти Нико компјутери), 1000 Скопје
Град: Скопје
Држава: Македонија


Телефони

+389 (0)2/3221 603

Социјални медиуми

Лице за контакт

Г-дин Александар


Мапа

Документи

СЕРТИФИКАЦИЈА СПОРЕД SA 8000, BSCI, SMETA (SEDEX)

СЕРТИФИКАЦИЈА СПОРЕД SA 8000, BSCI, SMETA (SEDEX)

Преземи
Услуги во областа на заварувањето

Услуги во областа на заварувањето

Преземи
FSC Сертификација - Производство на производи од дрво, целулоза и хартија

FSC Сертификација - Производство на производи од дрво, целулоза и хартија

Преземи
Ефикасна заштита на личните податоци

Ефикасна заштита на личните податоци

Преземи