Filters
Пребарување
ЛЕВИДИАГРО

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата ЛЕВИДИАГРО се занимава со преработка на ориз

ЛЕВИДИАГРО е фабрика за преработка на оризовата арпа со најсовремена технологија, која располага со модерна опрема за сушење, мелење и оптичко сортирање на оризот

Брендови:
- ЛЕВИДИА премиум производ кочански ориз од прва класа
- СУЛТАН квалитетен кочански ориз

СЕРТИФИКАТИ

HACCP

ISO 22000:2005

Подетално за компанијата

ЛЕВИДИАГРО

Компанијата ЛЕВИДИАГРО, која е основана со 80 проценти турски капитал и 20 проценти македонски, претставува инвестиција во најнова технологија за преработка на ориз, со цел да се подобри квалитетот на оризот што се произведува во Македонија, за да може да се продава во соседните земји и земјите на ЕУ како македонски бренд.
Фабриката е лоцирана во Кочани, опремена е со целосно нови машини и опрема кои се увезени од Турција, заедно со знаењето.

clubeconomy

ВИЗИЈА И МИСИЈА

Нашата визија е да воспоставиме соработка со поголемите земјоделци и асоцијацијата на земјоделци за производство на ориз кои ги поддржуваме со модерна механизација, висококвалитетни семиња, ѓубрива, хербициди и совети за решавање на проблемите со кои се соочуваат. Оваа определба на компанијата придонесе за многу краток период да ја превземеме водечката улога на пазарот со ориз во Македонија, со околу 70 проценти од вкупното производство. Нашата идеа е да бидеме двигател на развојот на производството на оризова арпа во Македонија, постојано да го подобруваме квалитетот на сортната структура, но и да го подигнеме на највисоко ниво квалитетот на преработката на оризот, од приемот на свежо набраната арпа, до готов и спакуван ориз.

clubeconomy
clubeconomy

ТЕХНОЛОГИЈА

ЛЕВИДИАГРО инвестираше во апарат за сушење, со капацитет од 55 кубни метри, каде оризовата арпа се суши со индиректна топлина, додека минува низ воздушни комори, што ни овозможува квалитетно складирање на оризовата арпа и добивање на готов производ според највисоките стандарди. Оваа единица може да се инсталира во близина на самите оризови полиња, што исто така е важна компонента во однос на квалитетот

ТЕХНОЛОГИЈА

Во модерната фабрика на ЛЕВИДИАГРО произведуваме ориз за исхрана кој го привлекува потрошувачот, ориз кој е доволно обработен и без лушпи, камчиња и други незрнести материјали. Втората наша цел е да го зголемуваме количеството на обработен ориз добиен од арпа и да го минимизира оштетувањето на зрното. Важна компонента за успехот во преработка на ориз е сортирањето на оризот, што во ЛЕВИДИАГРО се изведува оптички. Понудено е детално портфолио на целосно автоматизирана оптичка машина за сортирање Sortex, која овозможува процесорите на ориз да одредат и достават одреден квалитет на ориз и способност за сортирање што точно ги исполнува барањата за производство.

ЛЕВИДИАГРО ги откупува сите достапни количества арпа од македонските фармери и стана главен играч во областа на обработка и продажба на ориз. Поседувајќи ја најновата технологија за брза и ефикасна обработка, како и опремата за сушење која го приспособува процентот на влага на производот согласно стандардите на ЕУ, ЛЕВИДИАГРО лансираше на пазарот производ со висок квалитет, контролиран во нашата лабораторија

clubeconomy
clubeconomy
clubeconomy

ПРОИЗВОДИ

Во моментов компанијата на пазарот настапува со два бренда пакуван ориз од сите видови достапни во кочанскиот регион: ЛЕВИДИА, премиум производ од прва класа и СУЛТАН, квалитетен бел ориз.

- Ориз Левидиа Сант Андреа
- Интегрален кафеав ориз Левидиа
- Левидиа Гала
- Левидиа Балдо
- Левидиа кршен ориз
- Султан кочански ориз
- Ориз Султан Сант Андреа

Содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Индустриска бр. 1, 2300 Кочани
Град: Кочани
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт

Марија Арсовска


Документи